Huse i Næstved

ejes og udgives af Næstved Arkiverne siden efteråret 2018. Jeg fortsætter som redaktør. Ansvaret for indholdet er mit alene.

De første fotos er fra 17/6 2001, de første sider gik i luften kort efter, domænet huse-i-naestved.dk blev registret 22/5 2002.

Huse i Næstved er under stadig om- og udbygning. Derfor

Jeg bliver altid glad for tilbage­meldinger fra brugere. Endnu gladere bliver jeg hvis du sender mig oplysninger eller gamle fotos.

Se en forklaringHuse i Næstveds ikon eller logo: logo

rettigheder

Huse i Næstved er omfattet af lov om ophavsret. Det betyder at du ikke må offent­liggøre nogen kopi af mit materiale uden aftale med mig.

hvem

Peter Loumann, historiker, pensioneret lektor, amatør­fotograf. Østergade 10 A, 1.th, 4700 Næstved, 42720067.
facebook

til eftertanke

I det nye byggeri er der anvendt tarvelige materialer, der ikke patineres, men som forfalder [...] Husene er ikke bygget til at kunne holde, men til at bruges og smides væk. I denne dronnings tid er der ikke blevet bygget ret meget, som efter­kommerne vil kunne være glade for eller stolte af at have arvet fra vor tid. For­klaringen har man til dels i en strøm af nye materialer. [...] Samtidig er det blevet et træk, som genfindes overalt, at håndværket er dårligt. [...] Det skyldes til dels, at der ikke er nogen, der vil betale for kvalitet, og dels, at der heller ikke er nogen, der har tålmodig­hed og som er ved­holdende nok til at lære at udføre kvalitets­arbejde; men det skyldes også den ejendomme­lighed ved hånd­værkets natur, at det kun kan videre­føres gennem praksis og derfor uddør med de materialer og processer, det er opbygget omkring.

Søren Mørch:
Den sidste Danmarkshistorie, 1996

.. arkitektur er en slags frossen historie ... alle bygninger i Danmark er i virkeligheden tilbygninger til det, der var i forvejen ... at vores oprindelig smukke land langsomt bliver grimmere, på trods af, at vi bliver rigere og rigere ..

Niels Vium
arkitekt, kgl. bygningsinspektør
Weekendavisen 23/12 2014